Benskydd

Här finner ni benskydd till häst. Vi har olika typer utav benskydd som senskydd, damasker, strykkappor, kotskydd, transportskydd och boots för alla tillfällen. Vissa utav våra benskydd finns både för stor häst och ponny.

Hitta rätt benskydd till din häst

Det finns många olika typer av benskydd, och vilka du väljer beror på vilket ändamål de ska användas till. Benskydd kan användas vid ridning och markarbete, som skydd vid transport, eller kanske som en försiktighetsåtgärd när hästen är busig i hagen.

Alla våra benskydd på Hästia är av hög kvalitet, och har bra passform för att minimera risken för skav. Strykkappor är ett mjukt heltäckande benskydd med förstärkt insida som används för att just skydda hästen mot stryk och slag från sina egna ben.

Senskydd består av ett hårdare skal med mjuk insida och är öppna över hästens framben. Senskydd används ofta vid hoppning, men kan med fördel användas vid all typ av ridning för att ge extra stöd åt hästens ben. Ibland kan man även behöva skydda hoven och hästens nedre del av benet, och då använder man boots.

Hos Hästia finner du alla olika typer av benskydd, välj mellan olika färger, storlek och material för att hitta det optimala benskyddet för just din häst. Har du frågor eller behöver hjälp så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Såhär gör du för att hitta rätt storlek

Ta ett måttband om du är osäker och mät först såhär och sedan såhär.