Regntäcke

Vad är bästa regntäcket? Det går inte att säga ett bästa för alla hästar. Man får se till hästen man har och välja den bästa passformen utefter modellen på sin häst. Det vi däremot kan säga är vilket regntäcke som håller bäst kvalitet, där du får mest för pengarna och står emot regn och rusk på bästa sätt!

Guide: Köp av regntäcke

När man skall köpa ett regntäcke till sin häst så utöver frågan om passform(läs stycket under) bör man ta hänsyn till kvalitet och funktionalitet. Ett regntäcke skall hålla din häst torr och lagom varm, regntäcket är utan foder och kan användas bara som det är eller tillsammans med liners(fodrade undertäcken). För att hitta bästa täcket sett till kvalitét och pris så kan du kolla in våra rekommendationer här på sidan, alla täckena är bra och vi kan rekommendera dem.

Tänk på passformen

När du skall köpa ett regntäcke eller det gäller vilket täcke som helst så är passformen väldigt viktigt. Din häst måste kunna röra sig fritt med täcket på och det är framförallt frihet kring bogen som är viktigt. Sitter inte täcket bra kommer hästen att känna obehag samt även kunna få skav av täcket. För at få en bra passform så måste du välja ett täcke i rätt storlek. Mät din häst med ett måttband från manken till svansens början, avrunda uppåt.