Ridbyxor

Vi erbjuder ridbyxor i olika varianter och det är en smaksak vad som passar en bäst. Det finns oskodda, knäskodda och helskodda ridbyxor. De nya trendiga ridbyxorna har gummi istället för den traditionella helskodda ridbyxan. Oavsett färg eller märke så kommer vårt sortiment av snygga ridbyxor att tilltala dig.

Rätt ridbyxa vid rätt tillfälle

Det finns en mängd olika typer av ridbyxor att välja på, allt för att tillgodose varje ryttares behov. Alla ridbyxor är utformade för att inte ge skavsår mot benen där de ligger an mot sadeln. För att ytterliga skydda och förstärka greppet i sadeln finns det olika typer av skoning på ridbyxorna.

Olika typer av skoning på ridbyxor

Vilket typ av grepp man vill ha spelar roll vid valet av ridbyxa. Du kan välja mellan tygskodd, knäskodd och helskodd ridbyxa. Den vanligaste skoningen är en typ av konst-skinn som ger ett behagligt grepp men samtidigt känns mjukt mot huden. Vill man ha ett bättre grepp mot sadeln finns många olika sorters grip-material, och dessa består oftast av silicon-material.

Vilken typ av ridbyxa man väljer beror på vilken ridgren man utövar. Många dressyr-ryttare väljer en helskodd variant, medans många hopp-ryttare trivs bäst i silicon-skodda ridbyxor. När man börjar rida på ridskola fungerar det alldeles utmärkt med en tygskodd lite enklare byxa.

Det viktigaste vid valet av ridbyxa är att den känns skön att ha på sig, och vi på Hästia har många varianter att välja på. Här hittar du modeller med hög midja, låg midja, med paljetter och strass, eller kanske en enklare vardagsridbyxa som står emot smuts och är extra slitstarka? Har du frågor eller behöver hjälp så är du varmt välkommen att kontakta oss.